Google News

De ce trebuie sa fie un site de stiri inclus in Google News

Google News este un serviciu de stiri generat de calculator, care preia titluri de la peste 50.000 de surse de stiri din intreaga lume, grupeaza stirile asemanatoare si le afiseaza in functie de interesele fiecarui cititor.

Conform celor spuse de catre cei de la Google, stirile sunt “clasate pe baza anumitor caracteristici ale continutului stirilor, cum ar fi prospetimea, localizarea, relevanta si diversitatea”.

Cum se pot accesa stirile listate in Google News ?

De cele mai multe ori, exista trei rezultate suplimentare pe pagina cu rezultatele cautarilor organice. In afara de acestea, ele se pot accesa apasand pe tab-ul “Stiri” sau deschizand direct pagina news.google.ro.

Rezultatele din cadrul Google News, afisate pe pagina de cautari organice sunt calculate automat prin algoritmii Google.

De ce trebuie sa fie un site de stiri inclus in Google News ?

Atunci cand aveti o publicatie online, includerea in Google News devine un must. Acest lucru ajuta la cresterea notorietatii publicatiei online, dar va genera si trafic organic suplimentar.

Cat dureaza includerea in Google News ?

Includerea efectiva dureaza in jur de o saptamana, insa cu modificarile necesare si timpul de asteptare necesar solicitarii unei reincluderi, includerea in Google News poate dura pana la 9 luni.

Cand va fi inclus site-ul meu ca sursa de stiri Google ?

Pentru ca un site sa fie inclus in Google News, acesta trebuie sa treaca printr-o examinare manuala de catre un angajat Google. Ei vor analiza cu atentie site-ul web in ceea ce priveste orientarile generale, tehnologia si bazele de continut.

Cerinte tehnologice pentru includerea in Google News

1. Site-ul trebuie sa fie user friendly si sa nu existe bariere de acces, ceea ce inseamna ca site-ul trebuie sa fie accesibil atat pentru utilizatori cat si pentru robotii Google.

2. Trebuie sa existe un sitemap creat special pentru Google News.

3. Trebuie sa fie folosit formatul european de data.

4. Este recomandat ca fiecare titlu sa contina un id cu cel putin trei cifre (nu este obligatoriu).

5. Site-ul nu trebuie sa utilizeze redirectionari 301.

6. Este recomandata utilizarea unei teme premium, speciala pentru reviste sau site-uri de stiri. Acestea sunt de cele mai multe ori deja optimizate.

7. Este necesar sa acordati atentie limbii in care transmiteti inregistrarile catre Google News si daca este necesar, traduceti tema pe care o utilizati in mod corespunzator.

8. Codul sursa (html) al articolelor trebuie sa fie fara intreruperi si in ordinea urmatoare: Titlu -> imagine -> data -> text. Un anunt mare intre titlu si corpul de stiri poate induce in eroare robotii Google. De asemenea, prea multe pluginuri folosite pentru social media pot ingreuna interpretarea site-ului pentru robotii Google.

9. Acordati atentie vitezei de incarcare a paginilor. Daca este posibil, incercati sa ramaneti sub 200ms / pagina.

10. Existenta paginilor de contact sunt necesare pentru includerea in Google News.

11. Nu incarcati excesiv paginile cu anunturi.

12. Creati regulat articole.

13. Creati articole sau continut cu un grad ridicat de prospetime.

14. Este nevoie ca in momentul solicitarii includerii in Google News sa aveti deja un numar ridicat de articole scrise.

Desi in linii mari pasii pentru includerea in Google News sunt deja cunoscuti de catre administratorii diferitelor publicatii online, in continuare site-urile nu sunt acceptate in Google News. Tocmai de aceea, unul dintre serviciile pe care le oferim, este consultanta in ceea ce priveste includerea in Google News a publicatiei dumneavoastra online. Puteti intra in contact cu unul dintre consultantii nostri folosind pagina de contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *